LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD Squadra Overmere - Sleu United Woubrechtegem  4-4, 6-5 n.v. (3-0)

DATUM 21-06-2013

DOELPUNTEN

VERSLAG Een ijzersterke en gedisciplineerde organisatie van Squadra belette dat Sleu in zijn gewone spel en tot scoren kwam in de eerste helft. Niet alleen een schitterende verdediging maar ook een efficiënte afwerking zorgden er voor dat de eerste helft eindigde op een geruststellende 3-0 voorsprong van Squadra na doelpunten van Yannick Boone, Jonas Haentjes en Yves Boterberg. De supporters ontrolden een reuze spandoek met de tekst’ 1 ding is zeker, we hebben de beker’. Toch werd het nog flink zweten en nagelbijten voor de zeer vele (bijna 200) en zeer enthousiaste supporters van Overmere. Sleu kwam met de vaste wil zich niet naar de slachtbank te laten leiden uit de kleedkamers en in een mum van tijd werd het 3-2 door Ruben Van Oudenhove en Sven Van Delsen. Squadra hapte even naar adem maar vond niet onmiddellijk het gepaste antwoord en de juiste organisatie weer. Halverwege de tweede helft werd de voorsprong dan toch opgevoerd tot 4-2 via Yves Boterberg. Sleu wou van geen wijken weten en bracht de bordjes in evenwicht vlak voor afsluiten van de reguliere speeltijd door Bjorn Van den Bremt en Sven Van Delsen. Haast traditioneel kwamen er dus verlengingen. Daarin was de hoofdrol op het lijf geschreven van Yannick Boone. In de eerste verlenging bracht hij de geel-blauwen weer op voorsprong. Nicky Van den Steen sleepte Sleu weer langszij en bracht de bordjes weer in evenwicht. Het laatste woord was echter voor Yannick Boone die 2 minuten voor het ultieme einde de strafschoppen kon vermijden met zijn 3e doelpunt van de avond. Sleu had geen antwoord meer maar mocht met geheven hoofd het strijdperk verlaten. Squadra keert met de beker richting Overmere na een fel betwiste maar zeer sportieve partij futsal zoals wij die alle jaren willen meemaken.